Burgemeester Henk Lambooij: “Gefeliciteerd met dit bijzondere jubileum”

Fanfarecorps Excelsior Putten bestaat 100 jaar, een bijzonder jubileum. Aan mij de eer, om als burgemeester van Putten én erevoorzitter van Excelsior, een bijdrage te leveren aan dit heugelijke feit door hier enkele woorden aan te wijden.

De wereld is de afgelopen eeuw sterk veranderd. Excelsior was er al die tijd bij. De goed verzorgde muzikale begeleiding, onder andere bij de Taptoe Putten en de herdenkingen, is niet meer weg te denken uit Putten. Toch is het 100-jarig jubileum geen vanzelfsprekendheid. Nog niet zolang geleden, in 2014, was het voortbestaan kritiek. Nu, 5 jaar later, ziet de toekomst er gelukkig een stuk rooskleuriger uit. Het ledenaantal stijgt en 19 van de 50 leden zijn leerlingen.

Het doet me deugd dat de Puttense jeugd Excelsior weer weet te vinden. Muziek zorgt namelijk voor gemeenschappelijke doelen en het is uiteraard gezellig om samen te repeteren en te presteren. Muziek verbindt ook generaties, dat blijkt wel uit het gevarieerde ledengezelschap van tieners tot 65+-ers.

Graag wil ik deze gelegenheid benutten om de vele vrijwilligers te bedanken voor hun jarenlange inzet. Zij vormen niet alleen het fundament van de vereniging, maar samen met vele andere vrijwilligers in Putten vormen zij het cement van onze lokale gemeenschap. Een gemeenschap waar mensen naar elkaar luisteren en naar elkaar omzien.

Kortom, Excelsior bloeit en is een van de kroonjuwelen van Putten. Maar dat is niet vanzelf gegaan. Daarom doe ik een beroep op iedereen om zich ook de komende jaren voor het fanfarecorps in te zetten. Uiteraard draagt het gemeentebestuur van Putten haar steentje bij waar mogelijk.

Ik feliciteer alle leden met dit bijzondere jubileum en ik wens de vereniging alle voorspoed toe voor de toekomst.

Henk Lambooij, burgemeester van Putten

Posted in Nieuws