Excelsior-acties door de jaren heen

Om het hoofd (financieel) boven water te houden zijn er door de jaren heen altijd verschillende activiteiten/acties gehouden. Het was niet alleen mooi voor de verenigingskas maar ook met de leden onderling altijd leuk om te doen. Zoals eerder dit jaar vermeld, werden er heul vroeger activiteiten georganiseerd door het “Damescomité” zoals een bazaar. In latere jaren werd er ieder jaar een rommelmarkt georganiseerd. Deze werden onder andere gehouden in de Boerenbond, Stroud, Ronde Dakschool en de laatste (rond 2001) in de omgeving van de huidige Kringloopwinkel. Ook de jaarlijkse oliebollenactie was lucratief. Leden Henk en Gert waren werkzaam bij Bakkerij van Essen en konden daar voor lage kosten oliebollen bakken. Alle leden verzamelden zich bij van Essen en als er weer een partij gebakken was gingen de auto’s de wijken van Putten in om de bollen langs de deur te verkopen.

Naast genoemde acties werd er begin jaren ’90 een paar keer een sponsorloop gehouden. Deze werden gehouden in de Schoolstraat waar een mooi rondje gelopen kon worden. Excelsior repeteerde destijds in de Ronde Dakschool aan de van Damstraat. Op een van onderstaande foto´s loopt oud-voorzitter Cees van Middendorp in een oud majorettejurkje. Hij had een afspraak gemaakt met oud-voorzitter Kars Foppen van de Showband Putten dat het rondebedrag verhoogd zou worden indien hij de rondjes zou lopen in dat jurkje…

Tegenwoordig doet Excelsior nog jaarlijks mee aan de “Anjercollecte” van het Prins Bernhard Cultuurfonds, lopen leden 3 keer per jaar voor oud papier (al sinds de jaren “80!) en aan het eind van het jaar wordt een speculaaspoppenactie gehouden. Verder doet Excelsior sinds een paar jaar mee aan de Rabo Clubsupport van de Rabobank.

Posted in Geschiedenis Fanfarecorps Exelsior