1976: Excelsior krijgt majorettes

In 1976 wordt er een majorettekorps opgericht die voortaan voor K.M.D. en Excelsior gaan lopen bij straatoptredens. Gestart wordt met een groep van 18 meiden/dames. Hieronder is te zien hoe dat er toen uitzag tijdens een optreden Veluwe Tocht in mei 1976 te Nijkerk. Eerst de majorettes, vervolgens K.M.D. en dan Excelsior. Een hele stoet!

Van de eerste groep Majorettes zijn op de foto alleen Greet Wiertz (nu Stolk), Rina Braakman (nu van Beek), Janneke van Veenhuizen (nu van Hemel), Yolanda van Beek (nu Plaatzer), Rita Zeegers, Betty van Beek, Renda Everts, Gretha of Gerda den Herder en Ankie Kous bekend.

Wie herkent nog meer personen op de foto of wie herkent zichzelf?

Kort na 1976 splitste K.M.D. zich af van Excelsior en werd toen Showband Putten. Showband Putten werd een Jachthoornkorps o.l.v. Kars Foppen en kreeg haar eigen majorettegroep. Excelsior startte naast de majorettes en de fanfare een eigen slagwerkgroep maar hierover later meer.

Hieronder ook nog twee binnengekregen foto’s (mogelijk) uit 1976. Op de linker foto is De Pol goed op zichtbaar, thans “2 Brothers”. De twee kleine dames spelen momenteel sinds een paar jaar weer bij Excelsior. (Ria en Marla)

Posted in Geschiedenis Fanfarecorps Exelsior