1969: Excelsior bestaat 50 jaar

1969 – Jubileumfoto Excelsior in nieuwe uniformen aan de Brinkstraat

In 1969 bestaat het fanfarecorps Excelsior 50 jaar en dat wordt groots gevierd. Hieronder een indruk van de festiviteiten d.m.v. krantenberichten en foto’s.

Eerst een krantenbericht uit het Veluws Nieuwsblad van 10 april 1969. Hierin worden de feestelijkheden aangekondigd en staat de trekkingslijst van de loterij die gehouden was door het comité Uniformen fonds muziekvereniging Excelsior te Putten. De 1e prijs was zowaar een Volkswagen en werd gewonnen door J.H. Keemink. Totaal waren er 20.000 loten voor verkocht.

Veluws Nieuwsblad, 10-04-1969

In het Veluws Nieuwsblad van 05 juni 1969 staat het programma beschreven die voor het jubileum worden gehouden. Deze dag worden ook de nieuwe uniformen gepresenteerd en komt het korps marcherend in het nieuw uit de voormalige Eierhal.

Veluws Nieuwsblad, 05-06-1969
Excelsior marcheert met de nieuwe uniformen vanuit de Eierhal.

In het Veluws Nieuwsblad van 12 juni 1969 staan de festiviteiten na afloop beschreven. Dhr. L. Schuit, voorzitter van het comité “Excelsior in het nieuw”, reikte onder andere ook nog een aantal nieuwe instrumenten uit aan de vereniging. De fa. G. Meiling en Zn. uit Putten, welke hadden helpen uitzoeken van de kleuren en modellen van het nieuwe uniform, deed de stropdassen cadeau aan Excelsior. De blauwe kousen werden aangeboden door mevr. van Dijk-van Beek. Dhr. Schouten van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Harmonie en Fanfaregezelschappen reikte Excelsior de gouden medaille uit ter ere van het 50-jarig bestaan.

Veluws Nieuwsblad, 12-06-1969

Na afloop van alle drukte rondom de festiviteiten is het natuurlijk tijd voor een afzakkertje door de leden getuige onderstaande foto. Op de foto zijn aan de rechterkant Rinus Reijersen en Jannie Kous zichtbaar. Helemaal rechts achteraan Jaap (collectebus) Gerritsen, die toen ook lid was van Excelsior.

Leden nemen een afzakkertje
Posted in Geschiedenis Fanfarecorps Exelsior