Door de leden: Ria Magg-Does

Hallo, ik ben Ria Magg Does. Toen ik ongeveer 8 jaar oud was ging ik bij de fanfare en ben bugel gaan spelen. Dat hoorde er bij ons in de familie gewoon bij. Alle neven en nichten waren erbij.

“…. ik liep dus gewoon rechtdoor ….”

Wat ik nooit zal vergeten was mijn eerste taptoe in Garderen. Tijdens de show moest de middenrij op een bepaald moment invoegen naar links en rechts. En jullie begrijpen het al…ik liep dus gewoon rechtdoor. Voelde ik me dus niet echt gelukkig mee.

Toen ik op mijn 23e ging trouwen ben ik gestopt met de fanfare. Tot ongeveer vier jaar geleden de vriendin van mijn dochter (zij zat toen nog bij de fanfare) mij vroeg of ik het leuk zou vinden om terug te komen zodat ik met de Peppernuts mee zou kunnen doen. Dit leek mij erg leuk en ook aan mijn vriendin gevraagd (die net als ik niet meer speelde) of ze het leuk zou vinden om mee te gaan. Zij was ook gelijk enthousiast.

Na sinterklaas werd er gevraagd of we dan ook nog met de volkskerstzang mee wilden spelen. Dit wilde we wel doen. En toen zijn we maar weer lid geworden . En daar hebben we tot op de dag van vandaag nog geen spijt van gekregen!

Ria Magg-Does – Bugelist
Posted in Door de leden