Door de leden: Johan Bos

Mijn naam is Johan Bos. Ik ben sinds 1991 lid van Excelsior. Toen ik lid werd was ik 9 jaar oud. Ik maakte toen al een paar jaar muziek. In 1988 begon ik met privéles blokfluit bij een vriendin van mijn ouders. Vervolgens heb ik van 1989 tot 1991 AMV (algemene muzikale vorming) gedaan. Na de AMV mocht ik van mijn ouders een vereniging kiezen waar ik lid van wilde worden. Dat had ook een sportvereniging o.i.d. mogen zijn, maar het werd Excelsior, daar hoefde ik niet lang over na te denken.

“Ik zou het iedereen aan kunnen raden een muziekinstrument te bespelen.”

Ik ben begonnen met de bugel en in 1997 overgestapt naar de trompet. Ik speel nog altijd met veel plezier. Ik zou het iedereen aan kunnen raden een muziekinstrument te bespelen. Het is voor jezelf goed. Je kunt je emoties uiten met een muziekinstrument en het is wetenschappelijk aangetoond dat het functioneren van je hersenen wordt verbeterd door het maken van muziek. Verder is het erg mooi om met elkaar uit alle losse partijtjes steeds weer mooie muziekstukken op te bouwen. Alle muzikanten dragen elk hun steentje bij en met elkaar zorg je ervoor dat het kunstwerk van de componist tevoorschijn komt.

Excelsior is dan 100 jaar oud, maar zeker nog springlevend. Als ik zie wat een enthousiaste groep muzikanten we hebben en hoeveel leerlingen er op dit moment worden opgeleid, dan denk ik dat we met vertrouwen de toekomst in kunnen gaan.

Johan Bos – Trompettist


Posted in Door de leden