Door de leden: Henk van der Haar

In 1979 ging mijn vader grote trom slaan bij de drumband van Excelsior. Het duurde dan ook niet lang voordat ik als 11-jarig jochie in 1981 bij Excelsior begon. Drumbandinstructeur destijds was Peter Does en we begonnen in september 1981 met een groep jongeren met drumles. Iedere dinsdagavond repeteren in Stroud en als je je instudeerstuk niet kende werd je naar huis gestuurd! Ook werden we elke woensdagmiddag door Peter in zijn Kermit de Kikker-groene Opel Kadett opgehaald om extra te repeteren in een lokaal van school Schovenhorst. Op 30 april 1982 had ik op Koninginnedag mijn “vuurdoop” en ging ik voor het eerst de weg op. Eerst, voor de optocht, ‘s morgens vroeg nog een optreden bij School Huinen. Het had die nacht nog licht gevroren en weet nog dat ik mijn stokken bijna niet kon vasthouden door de kou.

In de archieven kwam ik onderstaande notulen tegen van 17 juni 1981 waarin staat beschreven dat de zoon van C. van der Haar op de drumband wil….. 🙂

Scan notulen bestuursvergadering 17-06-1981

Hieronder een foto uit 1982 genomen vanaf vertrek Dorshuis Stroud bij de intocht van de A4D Putten. Ik loop zelf geheel links op de 2e rij, mijn vader loopt met de grote trom.

Intocht A4D Putten – 1982

Eind jaren ’80 en de jaren ’90 was een gezellige tijd bij de vereniging. Er waren veel leeftijdgenoten en we gingen er regelmatig op uit met z’n allen. Weekendje Center Parcs, op zaterdag stappen in een discotheek, veel verjaardagen en met Pinksteren naar een dierentuin of pretpark.

Ik zit inmiddels al heel wat jaren in het bestuur van Excelsior. Eerst als algemeen bestuurslid en sinds 2014 als voorzitter.

Excelsior zit verweven in mijn leven, bij mooie en minder mooie momenten. Zo speelde Excelsior op onze trouwdag in 1997 in de kerk maar ook op de begrafenis van mijn vader in 2007. De erehaag gevormd door de leden op de begraafplaats zal ik nooit vergeten.

Posted in Door de leden